Videokuvaus

Kuvauskalusto

 

 

 

Hyvä video vaatii samanlaisen keskittymisen kuin valokuvaus. Tästä syystä suosittelen videokuvauksen toteuttamista niin, että keskityn täysipainoisesti valokuvaukseen ja tuotan videokuvaa siinä sivussa haluamassanne laajuudessa. Myös hääjuhlan tärkeät ja hauskat hetket voidaan videoida samaa periaattetta käyttäen. Näin varmistetaan, että onnistuneita dokumentaarisia hääkuvia täydentää video. Tällä toteutustavalla videolla on enemmän dokumentaarista kerrontaa, mukavaa tunnelmaa ja aitoja ääniä kuin pelkkää musiikin saattelemaa elokuvamaisuutta. Videosta voidaan editoida lyhyempi ja pidempi versio.

Digitaalinen monikanavamarkkinointi on nykypäivää ja siinä yhteydessä video saa eniten huomiota kohderyhmässä. Esimerkiksi sosiaalisessa mediassa video leviää huomattavasti laajemmin kuin pelkkä teksti tai kuva. Videon avulla voidaan nopeasti herättää kiinnostus ja ohjata asiakas  yrityksen verkkosivuille, josta löytyy lisätietoja isompien kuvien, yksityiskohtaisemman tekstin ja pidemmän videon muodossa.
Tuotan nopeaa ja edullista videota mm. somemarkkinointiin tai vaativampaa B2B-videota, joka voi liittyä esimerkiksi verkkosivujen tuote- tai henkilöesittelyyn. Video voidaan tehdä esim. Facebookin kansivideoksi tai Instagramin neliöförmaattiin. Kuvauskalusto on helposti liikuteltavissa ja kuvaus voidaan tehdä missä vaan. Kuvaan aina 4k-videota, mutta editoin videon FullHD formaattiin. Tämä tekniikka mahdollistaa monipuolisen editoinnin ja laadukkaan videon.

 

Käytän kuhunkin tilanteeseen sopivaa tarkoituksenmukaista kuvaus- ja äänentallennuskalustoa. Joissakin tilanteissa saatetaan tarvita myös valaisua, mutta tunnelman kannalta pyrin sitä välttämään. Mahdollisuuksien mukaan varmistan esimerkiksi puheiden äänen kuulumisen. Kuvaus onnistuu myös useammalla kameralla eli multicam-tallennuksena.

Sään ja ympäristön salliessa video- ja valokuva voidaan tallentaa ilmasta käsin. Kun kamera viedään erikoiseen paikkaan, saadaan erilaisia tunnelmia ja näkymä esimerkiksi juhlapaikasta tai kuva ison alueen opastaulua varten. Käytän tätä dronea joskus hääkuvauksen yhteydessä ryhmäkuvan ottamisessa. Kuvauskopterilla voidaan lentää myös sisällä, vaikkapa tehdassalissa tai harrastustilassa. Olen suorittanut drone-lennätykseen liittyvän verkkoteoriakokeen (kuva alla). www.droneinfo.fi

Voimme sopia puhelimessa tai sähköpostilla videokuvaukseen liittyvistä toiveistanne ja kuinka laajasisältöisen videon haluatte. Tee keskustelun pohjalta alustavan tarjouksen, joka mahdollisesti tarkentuu tavatessamme lähempänä hääpäivää tai kuvaustapahtumaa. Kuvauksen lisäksi hinta sisältää aina editoinnin ammattiohjelmistolla sekä musiikin tekijänoikeusmaksut. Videoon voidaan lisätä myös valokuvia tunnelmaa täydentämään sekä editoida lyhyt- ja pidempi versio videosta.

Soita tai laita viestiä ja keskustellaan lisää. Yhteystiedot=>

Valokuva vai video? Ranskalainen kirjailija Milan Kundera on kuvannut asiaa näin:

"Muisti ei elokuvaa, muisti ottaa valokuvia. Vaikka samaa tapahtumaa kuvattaisiin elokuvakameralla, valokuva on se joka jää mieleen.

Yritysvideo

Nelikopterikuvaus (drone)

Hinta

Häävideo

ProofOfCompetency_4-2021_lores.png