top of page

Paljon onnistuneita kuvia kuvattavien ohjaamisella
Vuosi on jo vaihtunut ja tammikuun pakkaset paukkuvat. Meillä on vuoden ensimmäiset hääkuvaukset muutaman viikon kuluttua. Tuolle lauantaille toivomme leutoa talvikeliä, vain muutama aste pakkasta ilman lumisadetta. Lunta on voinut toki sataa edellisenä päivänä, näin saisimme kuvien puihin kauniit lumihunnut hääparia kehystämään. Muutama vuosi sitten nimittäin kuvasimme helmikuista hääparia ja ulkona satoi vesiräntää koko päivän. Mutta ei hätää, saimme heistä kauniita ja tunnelmallisia kuvia studiolla ja juhlatilassa.


Nyt lyhyt katsaus viime vuoteen. Kuvasimme paljon pieniä taaperoita ja vähän isompiakin lapsia studiolla ja sään salliessa myös kartanon pihamaalla. Ja tosi kivaa oli, kun saimme kuviin mukaan sisarukset ja vanhemmat, joskus myös isovanhemmat. Näistä kolmen sukupolven perhekuvista voi vaikkapa teettää seinälle upeita tauluja siihen taaperon kuvan viereen.


Kevät ja kesä ovat rippi- ja ylioppilaskuvausten sesonkia, kesähäiden kuvausten lisäksi. On ollut ilo saada seurata nuoren kasvamista, kun he ovat käyneet meillä ensin rippikuvassa ja palaavat kolmen-neljän vuoden kuluttua ylioppilaina. Rippilapsen ujous on karissut ja tilalle on tullut rohkeutta ja itsevarmuutta ja halua poseerata kuvissa. Varsinkin rippipojilla on joskus asenne ”onko ihan pakko”, mutta kun alkujännityksestä selvitään, saadaan heistäkin rentoja ja mallikkaita kuvia. 


Hääkuvauksemme ovat usein dokumentaarisia koko päivän kestäviä tapahtumia morsiamen ja sulhasen aamun valmisteluista hääkimpun ja sukkanauhan heittoon. Päivään mahtuu paljon tapahtumia ja erilaisia tunteita. On mahtavaa saada olla mukana näissä hetkissä ja ikuistaa muistoja parin yhdestä elämän tärkeimmästä päivästä. Osa hääpareista toivoo myös videokuvausta joistakin hääjuhlan hetkistä, esimerkiksi kirkosta ja häätanssista. Lisäksi voimme lennättää dronea häätalon yllä kuvaamassa ympäristöä ja liittää tämän muuhun videomateriaaliin.


Olemme saaneet paljon kiitosta kuvattavien ohjaamisesta. Joskus se saattaa tuntua aika pikkutarkaltakin, mutta on paljon tärkeitä asioita, jotka tulee huomioida ennen kameran laukaisimen painamista. Jalkojen ja käsien asennot, koko vartalon ryhti, hymyn rentous, ne kaikki ovat tärkeitä onnistuneen kuvan saamiseksi. Ja jotta tämän kaiken saavutamme, pyrimme luomaan kuvauksiimme mahdollisimman mukavan ja vapautuneen ilmapiirin. 


Toivotamme hyvää alkanutta vuotta, mahtukoon siihen paljon onnea ja onnistumisia!


Anneli ja Raimo

Comments


bottom of page